Idén ötödik alkalommal került megrendezésre Putnokon, az immár hagyományosnak is mondható Krumplifesztivál. A rendezvény történetében most először képviseltették magukat Putnok testvérvárosainak polgármesterei és delegációik. A délelőtt folyamán, a Visegrádi négyek képviseletében , Nowy Żmigród, Ludgerovice és Tisovec és Putnok város ünnepélyes keretek között egy partnervárosok közötti együttműködési szerződés aláírásával erősítette meg a városok közötti eddig is szoros barátságot, melyhez Tornal’a és Fécamp is csatlakoztak. A köszöntők után a Belvárosi Művelődési Központban berendezett Putnok és Fécamp 20 éves múltra visszanyúló testvérvárosi kapcsolata alatt készült fotókból álló kiállítást tekinthették meg az érdeklődők, majd a program hivatalos része egy, a testvérvárosok neveivel fémjelzett tábla átadásával zárult.

A rendezvény kulturális programokban is bővelkedett a Mohos sétányon felállított színpadon Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar fellépése alapozta meg a hangulatot. A Krumpli fesztivál keretén belül a szüreti felvonulók útját a Serényi László Általános Iskolától egészen a Mohos sétányig követhették figyelemmel, a színpad előtti téren a szép sikereket elért Putnoki Kiscsillagok mazsorett csoport műsorát láthatták a kilátogató vendégek. A felvonulást követően a Kiss Kata Zenekar fellépése következett, majd az általános iskolások műsorral szórakoztatták a nagyérdeműt. A színpadi előadások sorát a Viharmadarak együttes lemezbemutató koncertje zárta.


Természetesen a Krumplifesztiválról nem maradt el az esemény lényege sem, hiszen a Belvárosi Művelődési Központ parkolójában számos krumplis ételt kóstolhatott meg a nagyközönség. A menüben rakott krumpli, gulyásleves, paprikás krumpli kolbásszal, krumpli ganca és krumplis tészta szerepeltek.


>

Fotók: Gál Ágnes
Szöveg: Szabó Noémi

Közmunka Program - Putnok Video

Putnok város kisfilmjei

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Facebook

Keresse oldalunkat a facebookon is

Média

Eseménynaptár

Október 2017
H K Sze Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5