PÁLYÁZAT

Putnok Város Önkormányzata határozott idejű (maximum 5 év) bérbeadásra meghirdeti a 1660/A/11 hrsz.-ú, természetben 3630 Putnok Serényi László tér 7. szám alatti Gömöri Piac elnevezésű ingatlanon kialakított 8 üzlethelyiségét.

A pályázati ajánlatokat írásban, zárt borítékban legkésőbb 2024. november 15. 12:00 óráig kell a Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Osztályára benyújtani. (A határidőn túl érkezett pályázatokat nem tudjuk elfogadni.)

 

A pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét, címét és a tevékenység folytatására feljogosító engedély másolatát,

  • nyilatkozatot arról, hogy a pályázati feltételeket a pályázó elfogadja.

  • Nyilatkozatot, hogy az Önkormányzat és intézményei felé semmiféle tartozása nem áll fenn

  • Társas vállalkozás esetén nyilatkozatot arról, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § szerint átlátható szervezetnek minősül.

 

Az üzlethelyiség bérleti jogára az nyújthatja be pályázatát, aki:

  • Putnokon és vonzáskörzetében működő gazdasági társaság/egyéni vállalkozó/őstermelő (azon vállalkozás, melyek a 651/2014/EU rendelet 1. sz. melléklete alapján mikro- és kisvállalkozásnak minősülnek)

  • vállalja, hogy Putnokon és vonzáskörzetében működő gazdaságból származó mezőgazdasági-, élelmiszeripari-, illetve egyéb helyi terméket is értékesít vagy ilyen terméket is felhasznál az értékesített termék előállításához majd az üzlethelyiségben.

A bérbeadásra meghirdetett üzlethelyiségek ismertetése:

 

üzlet 1.– 8. üzlet 5-6 m2/üzlet, valamint a hozzá tartozó 31,97 m2 területű hűtőkamrával.

Megtekintés időpontja: A licittárgyalás előtt egyeztetett időpontban az üzlethelyiségek megtekinthetők. A helyiségek megtekintéséhez időpont egyeztethető személyesen a Putnoki Városgondnokságon a 3630 Putnok, Rákóczi út 11. szám alatt, vagy a 06 48/531-141 -es telefonszámon.

Az üzletek bérleti díj minimuma: 500 Ft/nap, 8.000 Ft/hónap, 25.000 Ft/félév

A tároló helyiség bérleti díja: 500 Ft/m2/hó

A licit összege nem lehet kevesebb, mint az éves bérleti díj 20%-a.

A licitlépcső: 100 Ft

A pályázat nyertese az, aki a legmagasabb összegű helyiségbérre tesz ajánlatot.

A pályázati tárgyaláson csak az a pályázó vehet részt, aki:

  • a pályázati ajánlatát az előírt határidőben és tartalommal benyújtotta,

  • az önkormányzattal szemben adó-, közüzemi és egyéb tartozása nincs, valamint

  • igazolást arról, hogy az éves bérleti díj 20%-ának megfelelő bánatpénzt a versenytárgyalás előtt az Önkormányzat részére megfizette.

A bánatpénz összegét személyesen Putnok Város Önkormányzatának a pénztárában (3630 Putnok, Kossuth út 5.) készpénzben, illetőleg Putnok Város Önkormányzatának az OTP Bank Nyrt.-nél vezetett 11734183-15349332-06080000 számú bankszámlájára történő befizetéssel teljesíthetik.

Eredményhirdetés, szerződéskötés: A kiíró az ajánlatokat összességükben értékeli, az összességében legelőnyösebb ajánlatot adóval a Putnoki Városgondnokság köt bérleti szerződést. Eredményhirdetés ideje: minden hónap utolsó napja (amennyiben hétvégére vagy munkaszüneti napra esik az azt követő munkanap)

Szerződéskötés ideje: eredményhirdetést követő 30 napon belül.

A helyiségek bérbeadásával kapcsolatban további felvilágosítás kérhető elektronikus levélben a jegyzo@putnok.hu e-mail címen, illetve a 06 48/530-055-ös telefonszámon.

 

A licittárgyalás ideje: 2024. november 19. 1300 óra

Helye: Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme.

3630 Putnok, Kossuth út 5.

A bánatpénz összege a szerződést kötő pályázó esetében a bérleti díjba beszámít, nem nyertes pályázók részére a licittárgyalást követő 3 napon belül visszafizetésre kerül.

Ha a nyertes pályázó nem köti meg 8 napon belül a bérleti szerződést, úgy a befizetett bánatpénz összegét elveszíti.

Fentieken túl az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól szóló 13/2022. (XI. 22.) önkormányzati rendelet 25. § (2) bekezdése alapján a bérbe adott helyiség esetén a bérleti szerződés megkötésével egyidejűleg a bérleti szerződés aláírásakor 1500.-Ft/m2 összegű kauciót kell fizetni.

A versenytárgyalás 1 pályázó részvétele esetén is eredményesnek nyilvánítható.

A kiíró fenntartja a jogot, hogy a licittárgyalást eredménytelennek nyilvánítsa.

Putnok, 2024. október 15.

                                                                                        Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal

Letölthető űrlapok

Pályázati_ajánlat.docx

Nyilatkozat.docx

 

Képek a meghirdetett ingatlanról