JEGYZŐI TÁJÉKOZTATÓ

Sajnálattal értesültem róla, hogy Kovács Zsolt önkormányzati képviselő a Facebook közösségi oldalán információk hiányában, elmarasztalóan, valótlan dolgok állításával minősítette a Hivatal működését-tette ezt úgy-, hogy a Hivatal vezetőjét tájékoztatás céljából nem kereste meg.
Megjegyezni kívánom, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján az önkormányzati képviselői munka szerves része a lakosság közügyekkel kapcsolatos korrekt tájékoztatása.

Mindezek miatt szükségesnek tartom a lakosság hiteles tájékoztatása céljából az alábbiak közlését.

A Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) működése során a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021.(III.5.) Korm. rendelet 12. § (1)-(3) bekezdésében foglaltak az alábbiak szerint kerültek végrehajtásra.

Azon munkavállalók – akiknek az elvégzendő munka jellege nem teszi lehetővé, hogy feladatukat lakó-illetve tartózkodási helyükön végezzék – részére szigorú, belső szabályok kerültek előírásra:

  • a Hivatalban személyes ügyfélfogadás főszabályként nincs, ugyanakkor egyes ügykörökben szükségessé vált egy speciális iroda kialakítása,
  • az úgynevezett izolációs irodában megvalósul a több mint 2 méteren túli távolságtartás mellett a személyes egyeztetés lehetősége,
  • a hivatalba érkező papíralapú küldemények előírás szerint úgynevezett irat karanténba kerülnek 48 órára,
  • az ügyintézők egymással kizárólag telefonos kapcsolatot tartanak, a kiadmányozás rendje szabályozott,
  • a hivatali dolgozók csak saját irodáikban tartózkodhatnak zárt ajtók mellett,
  • az épület sajátosságaiból adódóan az irodák nagysága lehetővé teszi a dolgozók közötti megfelelő távolságtartást,
  • a Hivatalban minden órában fertőtlenítésre kerülnek a közösségi terek, illetve az irodákban egyes eszközök (telefonok, számítógépek, íróasztalok, ajtókilincsek),
  • az épületben több automata kézfertőtlenítő került elhelyezésre,
  • az épületen belüli közlekedés esetén az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező,
  • az étkezés az arra kijelölt helyeken váltással maximum 2 fő részvételével biztosított.

Ezen intézkedések meghozatalára a dolgozók egészségének védelme érdekében, a szabályok betartásával és figyelembevételével került sor, s mind ez ideig eredményesnek bizonyult.

Kérek mindenkit, többek között képviselő urat, hogy a jövőbeni téves tájékoztatás elkerülése érdekében kérdéseikkel, észrevételeikkel keressék a Hivatalt, illetve a Jegyzőt az alábbi elérhetőségeken:

E-mail címek: jegyzo@putnok.hu, phivatal@putnok.hu, telefonszámok: 06-48/530-010, illetve a 06-20/573-4108.

Putnok, 2021. március 9.

 

 

 

 

SKM_C284e21030916510