EFOP- 1.5.3-16-2017- 00109 – Humán szolgáltatások fejleszése

 

 

 

 

2018. 09.17.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TÉRSÉGI SZEMLÉLETŰ HUMÁN SZOLGÁLTATÁS FEJLESZTÉSE A PUTNOKI JÁRÁSBAN

Putnok Város Önkormányzata sikeresen pályázott egy, a hátrányos helyzetű térségben élők foglalkoztatási lehetőségeit, képzését, közösségfejlesztését, egészségmegőrzését célzó komplex programra. A „Humán szolgáltatások fejlesztése Putnok központtal elnevezésű, EFOP- 1.5.3-16-2017- 00109 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül valósul meg 244,9 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével.

A hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó aktív korú lakosok foglalkoztathatóságának javítását szolgálja az a projekt, melynek  lebonyolítására konzorcium alakult Putnok Város Önkormányzata vezetésével, 5 település, Putnok, Felsőnyárád, Sajóvelezd, Dubicsány és Serényfalva és egy civil szervezet, a Gömöri Népfőiskola Egyesület . közreműködésével.

A tervezett programok az életminőség javítását célozzák, mind térségi, mind települési szinten. A humánerőforrás fejlesztés, a közösségi terek felújítása, eszközbeszerzése, a célcsoport orientált képzések és a célcsoport igényeire épülő rendezvények, közösségfejlesztő programok egyszerre törekszenek a lakosság helyben maradásának ösztönzésére, a helyi életminőséget javító szolgáltatások fejlesztésére.

A programban többféle képzés valósul meg – felzárkóztató képzés, digitális írástudás fejlesztése,- melyek a munkavégzéshez szükséges képességek megszerzésére, az önálló életvitel kialakítására, a munkaerő piaci elvárások megismerésére irányulnak.

A projektben hangsúlyos szerepet kap a fiatalok közösség építése, mely a helyben maradást, a településhez való kötődést erősíti, illetve fontos program eleme a projektnek a település közösségének egészségfejlesztése: ezen belül az egészséges életmód közösségi szintű megerősítését, a közösség egészségkultúrájának fejlesztését célzó, életmódváltást támogató programok szervezése, illetve az ehhez kapcsolódó helyi kommunikáció.

A tervezett programok jól szolgálják a helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítését, hozzájárulnak a közösségfejlesztéshez, növelik a közösségi terek, kulturális szolgáltatások kihasználtságát.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 09.30.

A projektről bővebb információt a www.putnok .hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: +36208037660,

info@pvtv