Ebösszeírás

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat — ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2023. évi ebösszeírás céljából kérem a Putnok város közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosait/tartóit, hogy a www.putnok.hu honlapról a  2023. április 26. napjától letölthető EBÖSSZEÍRÓ ADATLAPot illetve a VÁLTOZÁSBEJELENTŐ ADATLAPot kitölteni és legkésőbb 2023. június 30. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként külön kell kitölteni.

A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

  • postai úton az Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal (3630 Putnok, Kossuth út 5.) címre,
  • elektronikusan a phivatal@putnok.hu címre megküldve Tárgy: EBNYILVÁNTARTÁS,
  • személyesen az Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán.

A kitöltéssel kapcsolatban munkanapokon a 06-48/530-052-es telefonszámon kaphatnak tájékoztatást, személyesen az alábbi időpontokban lehet érdeklődni:

hétfő: 8:00-12:00
csütörtök: 8:00-15:00

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023. június 30.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.

Az állatvédelmi bírság alapösszege 75.000,- Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Felhívom a figyelmet arra, hogy a 2020. évben bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, így a szaporulatot, az elhullást írásban bejelenteni a VÁLTOZÁS BEJELENTÖ ADATLAP-on.

Az eb tulajdonosa és tartója a változás bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

  • postai úton az Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal (3630 Putnok, Kossuth út 5. ) címre,
  • elektronikusan a phivatal@putnok. hu címre megküldve Tárgy: EBNYILVÁNTARTÁS,
  • személyesen az Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Együttműködésüket köszönöm!

Ebösszeíró űrlap letöltése

Változásbejelentő űrlap letöltése