Záró Sajtóközlemény – „Jó kis hely Csokvaományban” 2023.03.31.

 

 

 

 

 

 

Záró Sajtóközlemény

Cím: „Jó kis hely Csokvaományban”

2023.03.31.

Az Európai Szociális Alap és hazai központi költségvetési előirányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg a „Gyermekesély program megvalósítása Putnok járásban” elnevezésű projekt, amelyet Putnok Város Önkormányzata nyújtott be az EFOP-1.4.2-16 – „Integrált térségi gyermekprogramok támogatása” című felhívás keretében.

A program célja a kérelmező ellátási területén a putnoki járásban tapasztalható hiányzó szakemberhiány csökkentése, humán szolgáltatások kapacitásbővítése, a szakemberek közötti együttműködések erősítésével, valamint helyi önszerveződő közösségek létrehozása, közösségi házak, ifjúsági pontok kialakítása, amelyek tevékenységük révén hozzájárulnak a szegénység csökkentéséhez, a hátrányos helyzetű gyermekek iskolai és iskolán kívüli képesség – és készségfejlesztéséhez, továbbtanulási arány növeléséhez, illetve a korai iskola elhagyás csökkentéséhez, a hátrányos helyzetű személyek, családok jövőképének alakításához.

A projekt elsődleges célcsoportját a putnoki járás területén élő 0-17 közötti gyermekek, és 25 év alatti fiatal felnőttek alkotják. További elérendő célcsoport a gyermekek szülei, családtagjai, illetve a gyermekekkel foglalkozó humán szakemberek.

Megvalósult program elemek

  • Stratégiaalkotás, stratégiai koordináció, melynek keretében létrehozásra került a Gyerekesély Bizottság, amelynek feladata a projekt szakmai lebonyolításának ellenőrzése, segítése.

  • A Kistérségi Gyerekesély Iroda működtetése, az adminisztratív tevékenységek lebonyolítása.

  • Szakmaközi hálózatok kialakítása és működtetése elősegítve a tapasztalatcserét, illetve a szervezetek közötti együttműködést.

  • Helyi szükségleten alapuló szolgáltatások bővítése gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, logopédus, pszichológus, gyógytornász, gyerekorvos bevonásával.

  • Közösségi ház működtetése Putnokon és Sajónémetiben, ifjúság pontok működtetése Kelemérben, Alsószuhán és Ragályban.

  • Tudás kertje program működtetése 5 iskolában, mozgójátszótér működtetése a járás összes óvodájában.

  •  

További információ kérhető:

Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft.

Telefon: +36/48-571-132

Elektronikus postacím: titkarsag@nybtf.hu, www.nybtf.hu