Lakossági információk az őszi zöldhulladék többlet elszállításáról

Tekintettel az ősz beálltakor keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra, szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy nem csak a korábban ingyenesen biztosított 240 L-es zöld kukát használhatják erre a célra.

✅Elsősorban javasoljuk, hogy a hulladékgyűjtő edényzetbe az apróbb dolgokat (falevelek, fűnyesedék…) tegyék, a nagyobb ágakat, gallyakat összekötve helyezzék a kuka mellé. Kérjük, hogy ezeket maximum 1 méter hosszúságúra vágják, a vastagságuk pedig ne haladja meg a 2 cm-t.

✅Amennyiben így sem elegendő a hely, arra is van lehetőség, hogy az otthon rendelkezésre álló más, szabványos hulladékgyűjtő edénybe is zöldhulladékot tegyenek, elszállításra kerül ez is. Ennek mindössze annyi a feltétele, hogy a plusz kukára egyértelműen legyen feltüntetve (pl egy ráragasztott lapra kiírva), hogy “Zöldhulladék”.

❌Továbbra sem szállítják el azonban a műanyag zsákokba kihelyezett zöldhulladékot Ennek oka, hogy a zsák sajnos óhatatlanul is belekerül a hulladékból készülő komposztba, ami használhatatlanná teszi azt.

❌Nem kerül elszállításra a más hulladékkal kevert zöldhulladék sem.

💚♻️ Egyúttal kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a gallyakat, avart ne égessék el, helyette használják ki a hulladékszállításnak e módját is! 🙏

Hálásan köszönjük!