Tájékoztatás illegális hulladékkal kapcsolatosan

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás (továbbiakban: Társulás) 2023. november 28. napján tartott Társulási Tanács ülésén a 34/2023. (Xl.28.) számú határozatával döntött arról, hogy Társulást alkotó önkormányzatok  jogosultak lesznek az általuk összegyűjtött és beszállításra kerülő illegális hulladék leadásra.

A határozat értelmében a Társulás tagönkormányzatainak a mellékleten megküldésre kerülő táblázatban szereplő tonna mennyiségben meghatározott illegális hulladék ingyenes leadására van lehetősége a Sajókazai Hulladékkezelő Centrumban 2024. január 1. napjától.

Felhívom a figyelmüket, hogy az illegális hulladék közt veszélyes hulladék, mint például gumiabroncs, elektronikai cikk, akkumulátor stb. nem kerülhet leadásra.

A 34/2023. (XI.28.) számú határozat 3. pontja alapján azon önkormányzatok, amelyek a megadott kvótát túllépik kötelesek a saját költségvetésük terhére megfizetni a hulladék átvételének a díját a ZV Nonprofit Kft. részére.

A MOHU Önkormányzati Partnerportálon keresztül nem kell rögzíteni a hulladék Sajókazára történő szállításának a tényét.

Felhívom a tagönkormányzatok figyelmét, hogy a tagönkormányzat köteles gondoskodni az illegális hulladék összegyűjtéséről és Sajókazára történő szállításáról.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét!

Kazincbarcika, 2023. december 5.

Kapcsolódó dokumentumok:

Tájékoztatás_illegális_hulladékkal_kapcsolatban.pdf

Társulás_határozata_34_2023_XI_28.pdf

Tisztelettel:

Szitka Péter
elnök