A ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. – szelektív és zöldhulladék szállítás

A ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. által az alábbiak szerint történik a szelektív és zöldhulladék szállítás:

Zöldhulladék szállítás:
A zöldhulladék szállítást 2 hetes rendszereséggel végezzük a szolgáltatási területünkön. (145 település).
Azon Ügyfelek esetében, akiktől a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás (továbbiakban: Társulás) által biztosított, ZV logóval ellátott 240 literes zöld gyűjtőedényből végezzük a szállítást zöld gyűjtőzsákot nem biztosítunk, csak a 240 literes szabvány edényből végezzük a zöldhulladék szállítását.

Azon Ügyfelek részére, akiknek még nem biztosított zöldhulladék tárolására szolgáló edényzet, ott BMH logóval ellátott zöld színű gyűjtőzsákot helyezünk ki, maximálisan 4 db-ot. A szállítást csak ezekből a gyűjtőzsákokból végezzük el.

Zöldhulladékot ömlesztve is elszállítunk a szolgáltatási területeinkről kötegelve, kézzel rakodható formában. A gallyakat 2 centiméter átmérőig és maximum 1 méter hosszúságban
összekötegelve szállítjuk el. A házhoz menő hulladékszállításnál faforgácsot nem szállítunk el, mivel más hulladékkal (veszélyes hulladék) szennyeződhetett.

Közületektől, intézményektől, gazdálkodó szervektől a közszolgáltatás keretein belül nem végezzük el a zöldhulladék gyűjtést.

Szelektívhulladék szállítás:
A szelektívhulladék szállítását 2 hetes rendszereséggel végezzük a szolgáltatási területünkön. (145 település). A szelektívhulladék szállítást 120 literes, illetve 240 literes edényekből végezzük el. 2020 őszétől a sárga színű szelektív gyűjtőzsák megszüntetésre került.

Azon településeken, ahol ZV logóval ellátott szelektív edénnyel nem rendelkeznek, ott a régi szabványedényből szállítjuk el a szelektívhulladékot.
A szolgáltatási területeinken az üzletekben kapható átlátszó 120 literes zsákból is elszállítjuk az Ügyfelektől a többlet szelektív hulladékot. A szelektívhulladék szállítás keretében műanyag, papír valamit fémhulladékot szállítunk el. Közületektől, intézményektől, gazdálkodó szervezetektől a szelektív hulladékszállítást a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatával egyeztetve végezzük el.

Üveghulladék szállítás:
Az üveghulladék szállítást havi egyszeri alkalommal végezzük a szolgáltatási területünkön. (145 település). A lakosság által összegyűjtött üveghulladék elszállítását az erre  rendszeresített BMH logóval ellátott gyűjtőzsákból végezzük.